Informatie over wijn, Cava en ChampagneWitte wijn

Chardonnay “Broquel” trapiche 2007 (75cl) (Mendoza/Argentinië)


Bodegas Trapiche heeft haar wijngaarden in de Argentijnse provincie Mendoza. De Bodega werd in 1883 opgericht door Don Tiburcio Benegas met als doel de mooiste wijn te leveren die hij kon produceren. Vandaag de dag is Bodegas Trapiche een van de meest bekende Bodegas in Argentinië en ver daarbuiten. Een fruitige, licht gele, droge wijn gemaakt van de Chardonnay druif en 12 maanden gerijpt in franse eiken vaten die een mooie finesse brengen in de wijn. Deze wijn heeft een mooie fruitigheid in de mond met lekkere aroma’s van exotisch fruit, vanille en witte besjes met een fluwelen lange afdronk.

Rode wijn

Cabernet Sauvignon Crucero »"reserva" El Crucero 2006 (0,75 liter) (Colchagua Valley/Chili)


Deze Cabernet Sauvignon is afkomstig uit de Colchagua vallei in Chili die 12 maanden gerijpt heeft op nieuwe franse eiken vaten. Het is een robijn-rode wijn met aroma’s van cassis,Vanille, bosvruchten, gedroogde pruimen en cederhout die leiden tot een lange stevige afdronk.

Cava

Cava Signat Brut (Barcelona/Spanje) ((30 %), xarel.lo (35 %), macabeo (30 %) y chardonnay (5 %))


Dit is een schuimwijn die gemaakt is in het schilderachtige Barcelona waar deze 24 maanden gerijpt heeft op de fles die een mooie complexe smaak ontwikkeld in de cava. Het is een lichtgele schuimwijn met aroma’s van nootjes,honing, citrusfruit en rijpe appeltjes die leiden tot een mooie harmonie tussen het fruit en de frisse zuurtjes.

Champagne

Champagne Feneuil-Pointillard Premier Cru Brut (75cl) (30% Pinot Noir - 25% Chardonnay - 45% Meunier)


Deze Champagne komt uit de Marne Vallei die gelegen is in de omgeving van Reims. Het is een licht-gele Champagne met aroma’ van vanille, honing, wit fruit en citrus fruit die leiden tot een frisse mooie afdronk.
Terug